Skip to content

Micromecenatge 2.0

8 febrer 2013

Sembla que el crowdfunding està de moda. A dia d’avui, Espanya compta amb més d’una cinquantena de plataformes que fan possible sumar les microdonacions de particulars per finançar concerts, videojocs, pel·lícules o web series. Però el micromecenatge no es queda només en l’àmbit cultural. Periodisme ciutadà, projectes d’inclusió social, cooperació internacional… són moltes les iniciatives que han confiat en el micro-finançament col·lectiu per trobar suport econòmic.

Un cop més les xarxes socials tornen a jugar un paper clau a favor de l’èxit. La viralitat de Facebook i Twitter ha permés el triomf del projecte de Mèdia.cat, que en una setmana ha aconseguit finançar la tercera edició de l’Anuari dels silencis mediàtics. A través de la plataforma Verkami, el Grup de Periodistes Ramon Barnils, ha recaptat més de 8.800 € a favor d’un periodisme transparent, crític i de qualitat.

Un altre exemple d’èxit és la campanya impulsada, també a Verkami, pels responsables de la revista Cafè amb Llet. En tan sols 13 hores, ja s’havia assolit l’objectiu dels 10.000€ per finançar l’edició del llibre Artur Mas: On són els meus diners?, una publicació que posarà llum sobre la gestió del diner públic a la sanitat catalana.

El crowdfunding s’imposa, doncs, com a solució a tenir en compte pel finançament de múltiples projectes que s’estaven desant al calaix per manca de recursos. Dissenyar una campanya atractiva, cuidar la comunicació i transmetre la il·lusió i la passió pel projecte són elements clau per convéncer els finançadors i assegurar l’èxit.

Anuncis
Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: